Akustični inženiring Decibel

Strokovno svetovanje, optimalna rešitev, profesionalna izvedba.

Domov  »  Aktualno  »  Strokovne vsebine

Praktični primeri zmanjševanja hrupa na delovnem mestu in v okolju.

Objavljeno: 23. Apr 2015

Vsak hrup je moteč. Če  pa smo  hrupu izpostavljeni na delovnem mestu, kjer preživimo vsak dan (in let) veliko časa, to pomeni  obremenitev za počutje, delovno učinkovitost in zdravje.

Hrupna niso le delovna mesta v industriji. S hrupom ogrožena delovna mesta so  tudi v drugih poklicih, ki pa  se jim s tega vidika posveča premalo pozornosti; npr. učitelji in vzgojitelji, športni  trenerji,  zaposleni v velikih pisarnah in klicnih centrih, trgovskih in  transportno-logističnih dejavnostih,  zdravstveni dejavnosti, na glasbeno-razvedrilnem področju (dirigenti, glasbeniki, tonski mojstri, organizatorji ozvočenj,?) in  na  delovnih mestih, kjer je potrebno koncentrirano intelektualno delo brez motenj zaradi hrupa.
 
V  prezentaciji je  predstavljenih nekaj od  številnih  izvedenih praktičnih primerov zmanjšanja  hrupa  na delovnih mestih
- v industirji ( in v okolje)
- v stavbah  in prostorih (zvočna izolacija in zmanjšenje odmevnega hrupa)

Strokovni prispevek je bil predstavljen na  strokovnem srečanju Hrup in zdravje, ki ga  ob mednarodnem dnevu ozaveščanja o hrupu 2015 organizira Nacionalni inštitut za javno zdravje  (v sodelovanju z Nacionalnim laboratorijem za zdravje, okolje in hrano, Ministrstvom za zdravje in Ministrstvom za okolje in prostor). 

Prezentacija  Praktični  primeri znanjševanja hrupa na delovnem mestu in v okolju